Zgodovina

Začetki podjetja PLAKUS segajo v leto 1992, katera glavna dejavnost je bila orodjarstvo. Sprva smo se ukvarjali z izdelavo plastičnih izdelkov za gospodinjstvo, kmalu pa smo dejavnost razširili še na izdelavo drobnih kovinskih izdelkov, pretežno za potrebe elektroindustrije, ki je naša dejavnost še danes.

Kot smo omenili, začetki poslovanja podjetja segajo v leto 1992, ko smo v prostorih lastne garaže na zgolj nekaj m2 prostora in z rabljenim strojem za brizganje plastike začeli izdelovati plastične izdelke za gospodinjstvo, postopoma pa smo naš proizvodni program razširili še na izdelavo raznovrstnih kovinskih izdelkov. Obseg prodaje in opravljenih poslov se je neprestano povečeval, tako da so prvotni poslovni prostori kmalu postali premajhni za uresničitev nadaljnjih ciljev in zadostitev naraščajočega povpraševanja na trgu. Zaradi tega smo se odločili za nakup proizvodne hale na Igu, v bližini obrtne cone, velikosti 365 m2 uporabnih površin, ki jo še danes uporabljamo za izvajanje dejavnosti.

Usmeritev podjetja je bila in bo tudi v prihodnje izpolnjevanje zahtev in pričakovanj kupcev tako, da bodo le-ti z našimi izdelki čim bolj zadovoljni in se bodo vračali z novimi naročili. S stalnim vlaganjem v novo tehnološko opremo in izobraževanjem zaposlenih želimo našim kupcem ponuditi kar se da najboljše izdelke. Zaradi težjega usklajevanja dveh med seboj različnih dejavnosti smo že konec lanskega tisočletja počasi opustili proizvodnjo izdelkov iz plastičnih mas in se popolnoma specializirali v kovinski branži. Z vstopom zeta v podjetje smo zopet vstopili v segment plastičnih izdelkov – PVC okna in vrata.

Zaradi želje po večji varnosti poslovanja in razpršitvi tveganja smo želeli zmanjšati odvisnost od našega največjega naročnika. Tako smo se odločili za nakup nove opreme, ki jo uporabljamo za izdelavo PVC oken in vrat. Sprva smo se usmerili predvsem v prodajo izdelkov fizičnim osebam, sedaj pa dolgoročno poslujemo in se še naprej nameravamo povezati s poslovnimi partnerji, ki se ukvarjajo z gradnjo in sanacijami objektov. Podjetje je tako specializiran proizvajalec PVC in ALU stavbnega pohištva. Nudi profesionalno in celostno storitev pri nakupu stavbnega pohištva. Od izdelave, dobave, kvalitetne montaže in zaključnih del. Prodajni program je primeren za vse vrste objektov, od stanovanjskih hiš in blokov do pasivnih hiš.

Galerija in reference

Vabljeni na ogled naših referenc.
Galerija

Bodite izvirni in unikatni

Od osnovne ideje do izvedbe. Nudimo celovite storitve.

Imate vprašanje? Potrebujete ponudbo? Uporabite kontaktne podatke in stopite v stik!

Povpraševanje

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Preberi več